bruidspaar-oldtimer-audi-bruidskinderen

Als trouwambtenaar hoor je de mooiste verhalen van bruidsparen, mooie verhalen over aanzoeken, hoe bruidsparen elkaar hebben leren kennen. Nooit is er een verhaal hetzelfde. Ik zou er een boek over kunnen schrijven! Maar het allerliefste sluit ik huwelijken dus ik houd het bij het schrijven van een blog!

Hier een stukje over Hans en Heleen die ik deze zomer heb mogen trouwen, wat een plezier hebben we gehad bij de voorbereiding van de toespraak, ons interview. Ik werd warm onthaald door Hans en Heleen en hun dochter Noa met een heerlijk stuk taart. Die middag allemaal mooie verhalen gekregen om een persoonlijke toespraak over hen te schrijven.

De schoonvader van Hans had een oud DKW-tje (een oldtimer Audi) gekocht om te restaureren. Hans heeft toen tegen zijn schoonvader gezegd: “wanneer het DKW-tje klaar is trouw ik met je dochter, dan kunnen we er zo mee naar het stadhuis rijden”. Jullie snappen dat de schoonvader van Hans enige druk voelde om zo snel mogelijk deze mooie oldtimer af te maken. Maar een pietje precies zoals hij is, heeft hij de restauratie grondig en goed gedaan en dat heeft alles bij elkaar toch nog een paar jaar geduurd.

Dit voorjaar was de auto klaar en heeft Hans, Heleen ten huwelijk gevraagd! Het bruidspaar maakte een prachtige entree met de DKW!
De huwelijksvoltrekking was één groot feest! Wat hebben we allemaal genoten! Als ik er aan terug denk verschijnt er weer een grote glimlach op m’n gezicht!

3 dagen na de bruiloft kreeg ik het volgende e-mail berichtje van Hans:

Goedemorgen, als afsluiter van een gedenkwaardige periode heb ik nog een ongelooflijk verhaal te vertellen.
Gisteravond ben ik op ‘t strandje van Ouwerkerk wezen zwemmen. Kwartiertje geweest en bij de laatste slagen borstcrawl voelde ik mijn trouwring met een vaartje van mijn vinger afvliegen. ………..dju. Heb ik dat. Het was niet al te helder en na een paar vruchteloze duiken ben ik naar huis gegaan, zonder een ring die ik nog maar 3 dagen heb.

Om 22.00 uur ben ik nog terug gereden maar het was nog steeds hoog water.
Vervolgens ben ik vanochtend om 05.30 uur opgestaan en naar Ouwerkerk gereden. ‘t water kwam er al aan. En wat denk je: na 10 minuten zag ik de ring voor de helft uit het slik steken, ongelooflijk!

Ik had geen kwartier later moeten zijn want dan was het water erover en had ik ‘m echt nooit meer gevonden! Kunnen we hier nog symboliek uit halen………?

Ik vind het een hele eer dag ik deze blog mag schrijven voor Trouwshop.com en hoop binnenkort weer een mooie ervaring met jullie te delen.

 

Hartelijke groetjes,

Jacomien Valk-Zevenbergen

 

https://www.trouwshop.comGratis trouwpagina: Je eigen gratis trouwpagina mét handige online weddingplanner / checklist én ook nog eens een waardebon van € 25,-? Dat kan allemaal bij de Trouwshop. En daarbovenop krijg je ook nog eens de Trouwshopkaart, dé voordeelkaart voor het huwelijk. » Aanmelden

Tags