trouwpakken-dames

Met een doffe plop landde de dag na de viering van het Leids ontzet, daarom weet ik het nog zo precies, op de mat in de gang achter mijn voordeur het lang verwachte pakje. Aan de kleur van het papier en de sticker met de koe herkende ik het direct als wat Genevieve en Robin mij na hun huwelijkssluiting hadden toegezegd. Met een kop dampende koffie in de aanslag verwijderde ik het zwart wit gevlekte papier en las ik een allerhartelijkst handgeschreven bedankbriefje van Robin. Maar dé verrassing zat in het pakje, een samengesteld fotoboek van hun huwelijksdag. Lang leve alle internetmogelijkheden waardoor dit ook een uniek fotoboek werd, met vooral foto’s van hun huwelijkssluiting op dat leuke kasteeltje.

Één foto zegt meer dan vele woorden
Met een glimlach, de bewonderende blik naar voorbijgaande foto’s en herinneringen aan die huwelijkssluiting van Robin en Genevieve die als een tsunami door mijn geheugen schoten, keek ik terug op dit unieke stel. Ik weet nog goed dat ik bij het eind van het intakegesprek, nadat ze mij als trouwambtenaar via mijn website hadden benaderd, deze vragen stelde: ‘En Genevieve, is de trouwjurk al geregeld? Met een zware delegatie met moeder Tini, schoonmoeder Alexi en je tweelingzus Daphne op pad gegaan naar een bruidszaak?’. Ik zal de reactie van Robin en Genevieve toen ook nooit vergeten. Ze keken elkaar aan, Robin knikte alsof hij daarmee als bondscoach Louis van Gaal toestemming gaf aan een reserve van het Nederlands elftal om te gaan warmlopen voor een komende wissel, en Genevieve pakte met een heerlijke Hollandse blos op haar wangen zijn laptop.

‘Damesbruidspak’… meer dan drie keer woordwaarde bij Scrabble
‘Een oude wensdroom van mij is in vervulling gegaan, ik heb nu een zo gaaf trouwpak op onze trouwdag’, zei Genevieve vol trots. Ik dacht eerst dat ik in de maling werd genomen, want ik had nog nooit van een trouwpak voor een bruid gehoord. Maar met het enthousiasme dat beiden uitstraalden en de beelden die ze op haar laptopscherm opriep, werd de geboorte van een nieuw trouwfenomeen voor mij concreet gemaakt. Ik zag vele foto’s van bruiden bij een modeshow die allen een trouwpak droegen en met flair showden. De mond van de eerder in het intakegesprek redelijk stille en bedachtzame Genevieve stond vanaf dat moment niet meer stil. Als ik een bokaal kon geven aan de ‘meest trotse bruid op haar bruidskleding’ dan had ik die à la minute aan haar gegeven. In geuren en kleuren beschreef ze als de lady – speaker bij een bruidsshow alle foto’s van de verschillende damesbruidspakken.

Dromen zijn geen bedrog
Ze had al jaren van een trouwpak gedroomd en Robin vond het ook een schitterend idee. ‘In kleur is het helemaal afgestemd op mijn pak en als dit geen maatwerk is dan weet ik het ook niet meer’, zei Robin en hij liet op de laptop andere foto’s zien welke hij had gemaakt toen zijn muze bij dat schitterende bedrijf aan het passen was. ‘Ga maar na, ze wilden zelfs de tailor van het-PAKhuys uit Leusden naar ons thuis laten komen. Want dan meten ze wel 21 lichaamsmaten, maar wij hebben er een lekker dagje uit van gemaakt’, zei de alsmaar blozende aanstaande bruid. Genevieve vertelde dat hiermee hun ondertrouwdag helemaal toppie werd. ‘Mijn wensdroom is uitgekomen, dankzij dat bedrijf uit Leusden’, zei ze met een knipoog tegen haar hunk.

Een kledinghoorcollege met de puntjes op de bekende letter
Toen ik vroeg, typisch een mannelijke vraag vreesde ik al toen deze net door mijn stembanden werd gevormd, wat een trouwpak of damesbruidspak nu zo uniek maakte, raakte ik bij Genevieve de gevoelige modesnaar. Ze ging op het puntje van haar stoel zitten, Robin keek mij aan met een blik van ‘heb je even de tijd hiervoor?’, en in de geest van een bevlogen Frans Molenaar stak ze van wal. ‘Ik koos een glanzende stof want dat is feestelijker dan de matte versie. Het jasje kan vet gaaf gesloten worden want als ik ja zeg, hoort dat zo. En ik ben zo trots op de knopen want met die stofbekleding die de tailor adviseerde, is het al een uniek pak. En het leuke was gewoon dat alles kon en ze in die zaak ook adviezen gaven over vormen en kleuren waar ik zelf nooit aan gedacht zou hebben. Zo vind ik het vestje kicken, mijn decolleté komt zo mooi uit, en als we ’s avonds de benen los gooien op de dansvloer draag ik het als een jasje’. Ik luisterde ademloos toe want Genevieve en haar trouwpak werden voor mij absoluut één na dit vurige modepleidooi.

‘Zal ik ook een duit in het modezakkie doen?’
Met deze vraag van Robin zag ik een trotse aanstaande bruidegom fier rechtop zittend vertellen dat hij op hun ondertrouwdag bij het bezoek aan dat maatkledingbedrijf in Leusden ineens gave trouwpakken voor mannen zag. Zo bleek dat hij zijn oude gedachte van het bestellen op internet van zijn trouwpak, hij stelde zichtbaar minder eisen dan zijn muze, als sneeuw voor de modezon zag smelten door alle voordelen van het bedrijf in Leusden dat ze met hun bezoek vereerden: ‘Referenties van eerdere kopers, hoge kwaliteit, in vijf weken leverbaar, betaalbaar, zeer groot stoffenaanbod, deskundig en betrokken persoonlijk advies’, dat waren de nuchtere items die Robin benadrukte. Zoals Yvette van der Willik, de eigenaar van het-PAKhuys al verwoordde: ‘Wij ondersteunen alle bruidsparen met raad en d(r)aad’.Gratis trouwpagina: Je eigen gratis trouwpagina mét handige online weddingplanner / checklist én ook nog eens een waardebon van € 25,-? Dat kan allemaal bij de Trouwshop. En daarbovenop krijg je ook nog eens de Trouwshopkaart, dé voordeelkaart voor het huwelijk. » Aanmelden

Tags