Print Page | Close Window

Lekkere toetjes??

Printed From: Trouwshop.com
Category: Al het andere
Forum Name: Culinair
Forum Description: Wat eten we vandaag?
URL: http://www.trouwshop.com/_forum/forum_posts.asp?TID=23401
Printed Date: 21 - Juli - 2018 at 15:32
Software Version: Web Wiz Forums 11.07 - http://www.webwizforums.com


Topic: Lekkere toetjes??
Posted By: Sas&Mo
Subject: Lekkere toetjes??
Date Posted: 21 - December - 2005 at 22:37
-



Replies:
Posted By: lobbes
Date Posted: 21 - December - 2005 at 22:43
Stoofpeertjes, warme chocoladesaus, met vanille of kaneelijs gewoon uit een bak lekker makkelijk.

Maar wel heerlijk.


-------------
2005 http://daisyPath.com - [IMG - http://daisyPath.com/days/050923/3/2/+0/0/.png -



Posted By: lobbes
Date Posted: 21 - December - 2005 at 22:43
Apfelstrudel erbij eventueel ook dit kun je gewoon in de winkel kopen.
Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan


-------------
2005 http://daisyPath.com - [IMG - http://daisyPath.com/days/050923/3/2/+0/0/.png -



Posted By: Gast
Date Posted: 21 - December - 2005 at 22:53

ohhh dit is een leuk onderwerp!!

ga even nadenken over een bijdrage hieraan!!!



Posted By: Le Kruiter
Date Posted: 22 - December - 2005 at 07:43

wij hebben ook een granddesert en deze bestaat uit:

bolletje chocolade mousse
plakje vienetta
slagroomsoesjes
slagroom
en we doen er denk nog een fris peertje bij en wat aardbeitjes



Posted By: Gast
Date Posted: 23 - December - 2005 at 12:47

Ons dessert met de kerst is een kwestie van goed valsspelen.

Want bij onze culinaire held uit oss (ik heb zijn naam al 100 keer genoemd, het begint op reclame te lijken) hebben wij een bavaroise in de vorm van een iglo besteld, met van marsepein pinguins.
De iglo is gevuld met een goedje (oohh als hij hoort dat ik dat een goedje noem.. maargoed) van gember en koffiesmaak... we maken het zelf (jaja we doen nog wat haha) af met een beetje sneeuw.. Poedersuiker dus!



Posted By: Gast
Date Posted: 23 - December - 2005 at 12:47

En wat ik zelf nog wel eens maak;

Gebakken appeltjes met kaneel, suiker en rozijnen, met bolletjes ijs.

En een heeel klein beetje honing erover druppelen!! erg lekker!



Posted By: miki
Date Posted: 23 - December - 2005 at 14:35

dubbelbanaan

bananen ijs halen (of caramel ijs, of allebei) vast in bakjes doen

dan een beetje stevige bananen in stukjes in de frituurpan frituren (iets van 15 seconden of zo, ik doe het altijd op gevoel) Heel goed uit laten lekken op keukenpapier en dan bij het ijs, beetje poedersuiker erover.

óf

bananen in schil in de lengte doorsnijden en neerleggen zodat ze met de schil naar beneden liggen. Beetje (bruine) suiker over de banaan strooien en dan een tijdje onder de gril leggen. Serveren met wat je maar lekker vindt.

mmmm



-------------
17-06-2006 getrouwd
25-03-2010 Katie geboren!


Posted By: lobbes
Date Posted: 23 - December - 2005 at 18:40
Nou ben ik wel heel benieuwd naar de man uit oss want dat is dan wel een goede tip want is heel dichtbij ons.

-------------
2005 http://daisyPath.com - [IMG - http://daisyPath.com/days/050923/3/2/+0/0/.png -



Posted By: Gast
Date Posted: 24 - December - 2005 at 11:44
Lobke ik PB je wel even..


Posted By: Homey
Date Posted: 24 - December - 2005 at 12:02
Gewoon lekkere Saroma met hagelslag en slagroom??? (lekker makkelijk)...

of een ijscoupe met vruchtjes (en verschillende soorten ijs)...

wij zijn gewoon van het lekker makkelijke

-------------


Posted By: Marika
Date Posted: 24 - December - 2005 at 12:16

tutti frutti met vanille-ijs en slagroom?

Of zo'n lekkere Viënetta ijstaart!



-------------
http://www.TickerFactory.com/">




Posted By: Alex&Wilma
Date Posted: 24 - December - 2005 at 16:46
Bij mijn oma eten we met oud en nieuw chipolata pudding. ook altijd erg lekker!

Groetjes Wilma


-------------


Posted By: Gast
Date Posted: 24 - December - 2005 at 23:10

Ons kerstdessert was:



Posted By: Le Kruiter
Date Posted: 25 - December - 2005 at 11:32
Originally posted by Claudia vanGorp Claudia vanGorp wrote:

Ons kerstdessert was:

 

Dat ziet er goed uit Claudia. Had iedereen er zo'n een of was het een hele grote (door de foto kan ik het formaat van de iglo en poppetje niet zien



Posted By: Gast
Date Posted: 25 - December - 2005 at 11:42

Het was 1 grote iglo, 1 klein kerstmannetje

in de iglo zat een vulling met o.a. koffie en gember.. errug lekker! en het witte wat je ziet was een bavaroise van witte chocolade!



Posted By: Le Kruiter
Date Posted: 25 - December - 2005 at 12:32
jammie jammie...........


Posted By: Gast
Date Posted: 25 - December - 2005 at 12:47

Hihi ja, wil jullie niet pesten maar het was echt heeeeeerlijk!!!

ben wel benieuwd naar jullie kerstdesserts....



Posted By: Le Kruiter
Date Posted: 25 - December - 2005 at 13:21
wij gaan morgen zelf ons grand desert maken, zal proberen een foto te maken!!


Posted By: Gast
Date Posted: 25 - December - 2005 at 14:03
Ja leuk! ben nl dol op lekkere desserts.. dus ben benieuwd, eet smakelijk alvast!!


Posted By: stampertje!!
Date Posted: 25 - December - 2005 at 23:11

Wij hadden vruchtenspiesjes (lychees, mango, kiwi, banaan en ananas) overgoten met chocolade saus.

Was simpel, maar lekker. En (gelukkig)  vond iedereen het lekker.



-------------
http://www.TickerFactory.com/">




Posted By: tine79
Date Posted: 26 - December - 2005 at 00:06
Wij hadden vanavond slagroomijs met advocaat, gesmolten pure chocolade en verse slagroom. Errug lekker.

-------------
http://www.tickercentral.com">


Posted By: Gast
Date Posted: 26 - December - 2005 at 11:27
Klinkt errug goed zeg!!!


Posted By: Melneo
Date Posted: 26 - December - 2005 at 23:08

kerstavond: bosvruchtenmouse, eclairs met slagroom en frambozen en bolletje ijs
eerste kerstdag: lemon meringe pie
tweede kerstdag creme brulee



-------------
wat een klein wondertje
http://tickers.families.com">


Posted By: kim2001
Date Posted: 26 - December - 2005 at 23:14

een ijsbombe, recept van life and cooking gebruikt

http://www.lifeandcooking.nl/recepten/recept.php?objid=1485468 - http://www.lifeandcooking.nl/recepten/recept.php?objid=14854 68

was erg lekker.



-------------
wadily&kim 30.06.2006
http://www.TickerFactory.com/">





Posted By: Gast
Date Posted: 11 - Januari - 2006 at 10:32
hebben jullie eigenlijk foto's van jullie desserts? ben eigenlijk wel nieuwsgierig geworden.....


Posted By: Le Kruiter
Date Posted: 11 - Januari - 2006 at 12:21
zal vanavond ff kijken..........volgens mij wel.


Posted By: Gast
Date Posted: 11 - Januari - 2006 at 12:22
leuk!!!!!


Posted By: Le Kruiter
Date Posted: 12 - Januari - 2006 at 20:48

mmm jammer het toetje komt niet toet zijn recht............het ziet er niet uit zo

in ieder geval 3 slagroomsoesjes op elkaar met slagroom, chocolade mousse en een stukje vienetta. opgemaakt op een bord met cacoapoeder en een aarbeitje erbij.....



Posted By: Gast
Date Posted: 13 - Januari - 2006 at 10:27

als het maar smaakt! dat is het belangrijkste. maar een troost; wij hebben ook ooit zo'n toetje gemaakt, en dat was voor 8 personen. toen het laatste bord klaar was, smeltte de vienetta op het eerste bord al een beetje. hou je dus niet tegen hoor....



Posted By: blackeyedgirl
Date Posted: 13 - Januari - 2006 at 23:30

Wij kregen met z'n 2-en ieder een mega ijscoupe, en dat terwijl we eigenlijk al vol zaten met eten!

 



Posted By: blackeyedgirl
Date Posted: 03 - Februari - 2006 at 22:08

Ben koude espresso custard aan het maken

350 ml halfvolle/ magere melk

2 eieren geklopt

3 eetl. strooibare zoetstof

2 theel. espressopoeder / instant koffie zonder caffeine

1 theel. vanille-extract

gemalen kaneel om te garneren

krullen van citroenschillen, om te garneren

 

klop in een midelgrote kom eieren, melk, zoetstof, espressopoeder/ instant koffie en vanille-extract stevig op. Gier in 4 kopjes of ovenschaaltjes met een inhoud van 150 ml en zet ze in een hapjespan van 25 cm. Vul de pan met water tot 1,5 cm onder de rand van de schaaltjes. Breng het watrer op hoog vuur aan de kook. Zet het vuur laag, doe een deksel op de pan en laat het water 10 minuutjes zachtjes koken. Haal de schaaltjes of kopjes uit de pan. Druk een stuk huishoudfolie op de custard en zet 3 uurtjes in de koelkast, of tot de custard koud is. Garneer met kaneel en een krul citroenschil.

Per portie zit er in: 110 cal, 3,5 g vet, 1,5 g verzadigde vetzuren, 6 g eiwit, 13 g koolhydraten, 0 g vezels, 110 mg cholesterol, 80 mg natrium.



Posted By: Alex&Wilma
Date Posted: 26 - Oktober - 2006 at 10:20
up

-------------


Posted By: trinityhely
Date Posted: 10 - December - 2006 at 18:51
 
Dit is een voorbeeld foto van een kerstronk of bûche zoals we hier in west-vlaanderen zeggen. Mijn moeder en ik zijn hieraan verslaafd!
Lekker cake met mokkavulling en mokkacrème errond!!!


-------------
Hely
20/07/2007


Posted By: trinityhely
Date Posted: 10 - December - 2006 at 18:52
oeps kerststronk dus!
 
Nog iemand met kerstdesserten?


-------------
Hely
20/07/2007


Posted By: Iebe
Date Posted: 20 - December - 2006 at 11:00
up


Posted By: Nancy76
Date Posted: 17 - Maart - 2007 at 21:42
Niemand meer geweest sinds 20 december...
 
Zijn er nog leuke dessertjes?
Ik wil voor mijn zoontje zijn 2de verjaardag een dessertbuffetje maken, dus alle ideetjes zijn welkom?
 
 


-------------
Vele groetjes Nancy
We zijn getrouwd op 11 augustus 2006!!
Het was een fantastische dag!!

Een bruiloft is een gebeurtenis!
Een huwelijk is een prestatie!


Posted By: Gast
Date Posted: 17 - Maart - 2007 at 21:47
nou ik heb zo juist witte chocolademousse met melk chocolademousse en kersensaus met kersen op om te watertanden!!!!!!!
 
of wat dacht je van zelf gemaakte brownie met slagroom en verzen aardbeien ,gister op!
 
Sonja bakker doet me wat hahaha


Posted By: blackeyedgirl
Date Posted: 18 - Maart - 2007 at 00:28
Originally posted by hupsefrups hupsefrups wrote:

nou ik heb zo juist witte chocolademousse met melk chocolademousse en kersensaus met kersen op om te watertanden!!!!!!!
 
of wat dacht je van zelf gemaakte brownie met slagroom en verzen aardbeien ,gister op!
 
Sonja bakker doet me wat hahaha
 
Hey dat is het nieuwe Monatoetje toch?
 


Posted By: Gast
Date Posted: 18 - Maart - 2007 at 09:35
ja toetje van de maand en het is heel erg lekker!


Posted By: Nancy76
Date Posted: 18 - Maart - 2007 at 09:39
Die Mona en toetjes van de maand ken ik helemaal niet. Dat zal iets typisch Nederlands zijn zeker?

-------------
Vele groetjes Nancy
We zijn getrouwd op 11 augustus 2006!!
Het was een fantastische dag!!

Een bruiloft is een gebeurtenis!
Een huwelijk is een prestatie!


Posted By: blackeyedgirl
Date Posted: 18 - Maart - 2007 at 10:36
http://www2.mona.nl/toetjevdmaand.asp?menuid=item5_4 - http://www2.mona.nl/toetjevdmaand.asp?menuid=item5_4



Print Page | Close Window

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2016 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.co.uk