Print pagina | Sluit venster

chocoladetaart foto's.


Bron: Trouwshop.com
Categorie: Al het andere
Forum naam: Culinair
Forum beschrijving: Wat eten we vandaag?
URL: http://www.trouwshop.com/_forum/forum_posts.asp?TID=25547
Geprint op: 22 - September - 2014 om 18:13



Onderwerp: chocoladetaart foto's.
Geplaatst door: Alex&Wilma
Onderwerp: chocoladetaart foto's.
Geplaatst op: 27 - April - 2006 om 23:05
Hallo allemaal,

Op internet een recept gevonden voor een chocoladetaart. Heb namelijk morgen de verjaardag van mijn vader (die wordt vijftig) en die is helemaal gek op witte chocolade dus even een receptje gezocht en gevonden dit is het resultaat:




Nu nog even afwachten of ie smaakt morgen...

Groetjes Wilma


-------------



Reacties:
Geplaatst door: Carmen
Geplaatst op: 27 - April - 2006 om 23:27

Wilma als de taart net zo goed smaakt als dat ie er uit ziet dan kan het alleen maar goed zijn. Ik ben namelijk zelf ook gek op witte chocolade en aardbeien. Ziet er heel lekker uit

Yvonne

 



-------------
19 mei was een dag om nooit te vergeten. Wij hebben genoten van het begin tot het einde.


Geplaatst door: skydivesaskia
Geplaatst op: 28 - April - 2006 om 07:08
owwww, hebbe hebbe hebbe dat receptje!!! heb wel een heerlijk recept voor "normale" chocolade taart, maar nog niet voor de witte..... (mijn collega's noemen me al de heks van hans en grietje omdat ik best vaak hele lekkere taarten maak -zijn hun eigen woorden- en toch moeten ze elke week van mij op de weegschaal omdat we met zn allen een lijstje bijhouden )

-------------
fotografie is schrijven met licht


Geplaatst door: Alex&Wilma
Geplaatst op: 28 - April - 2006 om 07:15
Oja vergeten eerst jullie lekker maken en dan geen recept geven 


Hier is het recept. Witte chocoladetaart met aardbeien.

Wat heb je nodig?

  • 115 gr. witte chocolade, in stukjes
  • 120 ml. slagroom
  • 120 ml. melk
  • 1 el. rum of vanille-essence
  • 115 gr. zachte, ongezouten boter
  • 175 gr. suiker
  • 3 eieren
  • 225 gr. bloem
  • 2 tl. bakpoeder
  • snufje zout
  • 675 gr. aardbeien, in plakjes, plus hele aardbeien ter garnering
  • 7,5 dl. slagroom
  • 2 et. rum of aardbeienlikeur

    Moussevulling

  • 250 gr. witte chocolade, in stukjes
  • 3,5 dl. slagroom
  • 2 el. rum of aardbeienlikeur

  • Hoe maak je het?

    Stap 1:

    Verwarm eerst de oven voor op 180 °C. Vet twee 5 cm diepe springvormen van 23 cm doorsnee in en bestuif ze met bloem. Leg dan een stuk bakpapier op de bodem en smelt de chocolade en room au bain marie en roer het mengsel glad. Roer de melk en rum of essence erdoor en laat de massa afkoelen.

    Stap 2:

    Klop nu de boter en suiker in 3-5 minuten licht en schuimig. Voeg de eieren een voor een toe en klop ze steeds goed door. Roer in een kommetje de bloem, het bakpoeder en het zout doorheen. Voeg afwisselend wat bloem en gesmolten chocolade toe aan het eimengsel. Giet het beslag in de springvormen en strijk de bovenkant glad.


    Stap 3:

    Bak de taarten 20-25 minuten tot een prikker er weer schoon uitkomt. Stort ze na 10 minuten op een taartrooster, trek het papier eraf en laat ze verder koelen.

    Stap 4:

    Voor de moussevulling smelt je al roerend de witte chocolade en slagroom terwijl je de rum of likeur er doorheen roert, waarna je de vulling over giet in een kommetje. Laat het geheel even afkoelen en iets opstijven. Klop vervolgens met een metalen garde het geheel licht op.

    Stap 5:

    Snijd nu beiden taarten met een kartelmes in twee lagen. Leg een laag op een schaal en strijk er een derde van de mousse op uit. Schik een derde van de aardbeienplakjes op de mousse en leg hierop de tweede taartlaag. Herhaal de procedure tot de mousse en aardbeienplakjes op zijn. Leg er vervolgens de laatste taartlaag op.


    Stap 6:

    Klop de slagroom met rum of likeur stijf tot zich pieken vormen. Spreid ongeveer de helft op de boven-en zijkant van de taart. Schep de rest in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje en spuit decoraties op de taart. Versier de zijkanten met de aardbeienplakjes en garneer de bovenkant met de rest van de aardbeien op zijn.


    Ben benieuwd naar jullie resultaten!


    -------------


    Geplaatst door: skydivesaskia
    Geplaatst op: 28 - April - 2006 om 12:56
    dank je wel!!!!!

    -------------
    fotografie is schrijven met licht


    Geplaatst door: skydivesaskia
    Geplaatst op: 03 - Mei - 2006 om 22:50

    en hoe heeft hij gesmaakt?

     



    -------------
    fotografie is schrijven met licht


    Geplaatst door: Dymphy
    Geplaatst op: 16 - Mei - 2006 om 19:42
    ik ben oko wel benieuwd hoe die smaakte....wil die zelf ook maken maar ik ben niet zo kapot van recepten van internet...is al vaker een flop geweest omdat mensen dan bijvoorbeeld neerzetten een eetlepel ipv theelepel ofzo.... dus als die goed was kan ik het ook eens proberen Wink

    -------------
    http://www.babybrabbel.nl">


    Geplaatst door: wendytje
    Geplaatst op: 17 - Mei - 2006 om 12:41
    hey, voor mij mag ook het recept van de gewone chocoladetaart erop komen, ben gek op chocolade! please, skydivesaskia!

    -------------
    http://daisyPath.com">


    Geplaatst door: Alex&Wilma
    Geplaatst op: 17 - Mei - 2006 om 17:05
    Hij smaakte helemaal super! Zal overigens nog eens een andere foto erop zetten heb namelijk de zijkant nog met hartjes versiert.

    Groetjes Wilma


    -------------


    Geplaatst door: yvette
    Geplaatst op: 17 - Mei - 2006 om 18:09
    wow wat een mooie en vooral lekkere taart!

    -------------


    Geplaatst door: Dymphy
    Geplaatst op: 18 - Mei - 2006 om 15:27
    ik heb een boekje met allemaal chocoladerecepten, hier een hele lekkere:
     
    Pure & witte chocoladetaart
    voor 6 personen:
     
    4 eieren
    100 gr basterdsuiker
    100 gr bloem
     
    voor de chocoalde creme
    3 dl slagroom
    150 gr pure chocolade, in stukjes gebroken
     
    wittechocoaldeglazuur
    75 gr witte chocolade
    15 gr boter
    1 el melk
    4 el poedersuiker
    chocoalde krullen
     
    1 vet een springvorm (diameter 20cm) in en belkeed de bodem met bakpapier. klop de eieren en suiker 10 min. met een mixer tot ene licht en schuimig mengsel.
     
    2 zeef de bloem. Schep hem met een metalen lepel of een spatel door het eiermengsel. Schep het deeg in de springvorm. Bak de cake 35-40min. in een op 180 graden voorverwarmde oven, tot hij veerkrachtig aanvoelt. Laat de cake even rusten in de vorm. Laat hem verder afkoelen op een taartrooster.
     
    3 Breng voor de chocoaldecreme de slagroom al roerend aan de kook. Voeg de chocoalde toe en roer tot hij gesmolte is en er een egaal mengsel is ontstaan. Haal de pan van het vuur en schenk de chocoalderoom in een kom. Laat hem afkoelen. Roer met een houten lepel tot een dikke creme ontstaat.
     
    4 Snijd de afgekoelde cake in twee lagen. Bestrijk een van de helften met de creme en leg de andere helft erop. Zet de taart op een rooster.
     
    5  Smelt voor het glazuur de chocoalde met de boter. Roer tot een gald mengsel ontstaat. Roer de melk en de poedersuiker erdoor. Blijf roeren tot het glazuur is afgekoeld. Schenk het over de taart en spatel het over de boven- en zijkant. Garneer de taart met de chocoladekrullen en laat hem opstijven.


    -------------
    http://www.babybrabbel.nl">


    Geplaatst door: Dymphy
    Geplaatst op: 18 - Mei - 2006 om 15:27
    Wie nog een recpet nodig heeft met chocolade, geef maar een gil. Laat wel even weten wat het voor iets moet zijn...
     
    Groetjes van Dymphy


    -------------
    http://www.babybrabbel.nl">


    Geplaatst door: peegoo
    Geplaatst op: 19 - Mei - 2006 om 10:29
    Het ziet er erg smakelijk uit..Cry Helaas wil ik een paar kilootjes afvallen.
     
    Groetjes,Peegoo.


    -------------
    .......09-08-'07 wordt onze dag!!


    Geplaatst door: Seer
    Geplaatst op: 20 - Mei - 2006 om 18:53
    Wilma, volgende week zaterdag ga ik je taart maken. We krijgen vrienden te eten en dit leek me een heeeeeel lekker toetje!!
    Zal wel laten weten wat wij ervan vonden Big smile


    -------------
    30-08-2006: ondergetrouwd!
    30-08-2007: wij gaan eindelijk trouwen!!
    Trouwsite: www.petergoes.nl/rico_seer


    Geplaatst door: Alex&Wilma
    Geplaatst op: 22 - Mei - 2006 om 13:27
    @ Seer ben heel benieuwd wat je er van vond!

    Hier nog twee fotootjes van de taart. Eentje als ie echt helemaal af is. (hoop werk al die hartjes was blij dat ik geen 4 rijtjes ervan had gemaakt Wink)

    '

    en eentje met de kaarsjes erop. die is alleen beetje bewogen...



    Groetjes Wilma


    -------------


    Geplaatst door: yeswegaantrouwe
    Geplaatst op: 22 - Mei - 2006 om 13:37
    Clap


    Print pagina | Sluit venster